Metallin uutiskirje

14.9.2010 | Uutiskirje 16 2010

Autoalan neuvottelut takkuavat

Autoalan palkkaneuvottelussa ei ole edistytty. Mikäli 16.9. mennessä ei ratkaisua saada, päättyy nykyinen työehtosopimus ilman irtisanomista 30.9.2010. Sopimusneuvotteluja on alan neuvottelijoiden mukaan tarkoitus jatkaa syyskuun loppuun saakka.

» Lue koko artikkeli

Liitto auttaa tapaturma-asioissa

Metalliliitto auttaa jäseniään tapaturman sattuessa ja ohjaa oikeisiin toimenpiteisiin. Liiton työsuojeluyksikkö haluaa kiinnittää asiaan huomiota, sillä se ei näytä olevan selvä kaikille luottamustehtävissä toimiville.

» Lue koko artikkeli

Vielä ehtii laittaa hakemuksen turvallisuuskampanjaan

Turvallisuuden edistämiskampanjan kolmas hakukierros päättyy 26. syyskuuta. Metalliliitto järjestää jäsenkampanjan If Vahinkovakuutusyhtiön kanssa. Parhaille ehdotuksille jaetaan tukea turvatuotteina tai rahana.

» Lue koko artikkeli

Palkkakysely tulossa lokakuun alussa

Metallin pääalan, pelti- ja teollisuuseristysalan sekä kaivosalan palkkaratkaisun paikallisesta toteuttamisesta pitää sopia 30.9. mennessä. Lokakuun alussa näiden alojen luottamusmiehille lähetetään postitse kysely siitä, miten heidän yrityksessään palkkaratkaisu on sovittu toteutettavaksi.

» Lue koko artikkeli

Työntutkimus- ja tuottavuuskoulutusta luottamushenkilöille

Teknologiateollisuus ry järjestää koulutuksia, jotka käsittelevät mm. työntutkimusta, työnmittausta ja tuottavuuden kehittämistä. Liittojen välillä on sovittu, että myös Metalliliiton luottamusmiehet, työsuojeluvaltuutetut ja heidän varansa voivat osallistua valmennuspäiville.

» Lue koko artikkeli

SASK:n solidaarisuuspäivät Hämeenlinnassa tammikuussa

Suomalaisen ay-liikkeen suurin kansainvälisyystapahtuma SASK:n solidaarisuuspäivät järjestetään Hämeenlinnan Verkatehtaalla 22.– 23.1.2011. Tapahtuma käynnistää samalla SASK:n toiminnan 25-vuotisjuhlavuoden.

» Lue koko artikkeli

Ay-liikkeen tulevaisuus pohdittavana

Juuri ilmestyneessä SAK:n tulevaisuuspuheenvuorossa peilataan SAK:laista ammattiyhdistysliikettä nyt ja tulevaisuudessa. Otsikkona on "Hitaan näivettymisen tie vai voimakas arjen vaikuttaja?"

» Lue koko artikkeli