23.6.2010 | Uutiskirje 11 2010

Tulosta artikkeli

Heko-määritysten muutos

Uudistettujen määräysten käyttöönotto on tullut tehdä viimeistään 31.5.2010 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta.
Tarkistathan, että yrityksessäsi on menetelty ohjeen mukaisesti.

Uusi määräys henkilökohtaisen palkan osuuden suuruudesta
3–25 % ja keskiarvosta porrastusryhmittäin 11–17 % otetaan käyttöön heti kun työnantaja on tarkastanut ja tehnyt tarvittavat muutokset työpaikkakohtaiseen pätevyyden mittausjärjestelmään ja se on käsitelty työntekijöiden edustajien kanssa.

Uudet määritykset otetaan käyttöön kaikkien työntekijöiden pätevyyden määrityksen jälkeen. Muutosta ei siis tehdä laskennallisena tai vanhojen määritysten perusteella. Henkilökohtaisen osuuden muutosten jälkeen on tarkastettava, että työntekijän aikapalkka on vähintään hänen peruspalkkansa suuruinen. Yrityksen palkkapolitiikan mukaisesti on huolehdittava aikapalkkojen hoidosta ja aikapalkkaosuuksien porrastamisesta.

Työpaikalla selvitetään jokaiselle työntekijälle ne periaatteet, joiden mukaan henkilökohtaiset palkan osuudet porrastuvat. Lisäksi työntekijälle selvitetään henkilökohtaisen palkan osuuden määräytymisperusteet.


Lisätietoja:
edunvalvonnan päivystys, puh. 020 77 411 00