3.6.2010 | Uutiskirje 10 2010

Tulosta artikkeli

Metallialan näkymät parantumassa

Metalliteollisuuden kehitys oli viime vuonna historiallisen heikko. Suhdanneraportin mukaan näkymät tälle vuodelle ovat parantuneet selvästi, mutta kovin valoisia ne eivät ole vieläkään.

Metalliliiton tutkimusyksikön tuottamassa kevään 2010 suhdannekatsaus –raportissa todetaan, että metalliteollisuuden uudet tilaukset kasvoivat maaliskuussa selvästi tammi-helmikuun vaatimattomalta tasolta.

Raportti arvioi liikevaihdon kasvun jäävän kuitenkin sen verran hitaaksi, että työllisyys supistuu yhä noin pari prosenttia tänä vuonna. Henkilöstön vähennykset painottuvat kuitenkin alkuvuoteen.

Metalliteollisuuden keskeisissä vientimaissa on teollisuustuotanto noussut lähes kaikissa. Kasvu on ollut suhteellisen nopeaa. Suomen metalliteollisuuden kannalta vientimaiden kone- ja laiteinvestointien kehitys on keskeistä, koska tuotanto painottuu investointitavaroihin.

Tutkimusyksikön tuottamassa suhdannekatsauksessa selvitetään kansainvälisiä suhdannenäkymiä, Suomen metalliteollisuuden näkymiä ja taloudellista tilannetta, palkkakehitystä sekä metalliteollisuuden eri toimialojen näkymiä.

Raportti ohessa pdf-tiedostona.