3.3.2009 | Uutiskirje 4 2009

Tulosta artikkeli

Työttömyyskassassa yhä paha ruuhka

Vaikea taloustilanne ruuhkauttaa edelleen Metallityöväen työttömyyskassaa.

– Teemme edelleen kaikkemme, jotta tämä ruuhka saadaan purettua ja pystymme palvelemaan jäseniämme. Toivomme kärsivällisyyttä, sanoo Metallityöväen työttömyyskassan johtaja Marja-Leena Meriläinen.

Vielä alkusyksystä työttömyyskassan puhelinpalveluun tuli tavallisesti noin 900 puhelua viikossa. Helmikuun lopussa puheluita tuli viikossa enimmillään yli 4000. Valitettavasti kaikkiin puheluihin ei mitenkään ehditä vastata.

Viime vuoden lopussa ja tämän vuoden alusta työttömyyskassaan on palkattu seitsemän uutta työntekijää.

Vielä alkusyksystä viikoittainen käsittelyä odottavien työttömyyspäivärahahakemusten määrä oli noin 300. Nyt helmi-maaliskuun vaihteessa määrä on jo 7000.

Hakemusten määrän nopea kasvu on johtanut hakemusten käsittelyaikojen pidentymiseen. Normaaliaikoina ansiopäivärahan käsittelyaika oli kaksi viikkoa, tammikuun puolivälissä käsittelyaika oli keskimäärin viisi viikkoa, ja nyt se on noin seitsemän viikkoa.

Meriläinen muistuttaa, kuinka tärkeää on täyttää ansiopäivärahahakemus oikein ja muistaa tarvittavat liitteet. Puutteellinen hakemus aiheuttaa lisätoimia ja hidastaa sen käsittelyä.

Ohjeet ansiopäivärahan hakemiseksi ovat liitteenä sekä osoitteessa

http://www.metalliliitto.fi/tyottomyyskassa