Metallin uutiskirje

30.11.2012 | Uutiskirje 23 2012

Itsemaksavat voivat siirtyä sähköiseen jäsenmaksuun

Itsemaksavat jäsenet voivat nyt vaihtaa liiton paperisen jäsenmaksulaskun sähköiseen e-laskuun, jonka saa jatkossa kuukausittain suoraan omaan verkkopankkiin.

» Lue koko artikkeli

Rästimaksujen tarkkailu ja jäsenkorttien postitukset

Jäsenrekisterissä on tällä hetkellä työnantajaperinnässä olevien jäsenten ”rästitys” käynnissä. Jäsenmaksuja tarkkaillaan ajalta 1.1.–30.6.2012. Selvityksiä ehtii vielä toimittaa jäsenrekisteriin!

» Lue koko artikkeli

Ansiopäivärahan maksupäivät vuodenvaihteessa

Vuodenvaihteen juhlapyhien vuoksi maksupäiviin tulee viikoilla 51, 52 ja 1 muutoksia. Neljän viikon jatkohakemusten maksupäivät saattavat normaaliin maksurytmiin verrattuna olla aiemmin tai myöhemmin.

» Lue koko artikkeli

Lomakorvauksen jaksotus poistuu vuodenvaihteessa

Pitämättömistä vuosilomista työsuhteen päättyessä maksettavan lomakorvauksen jaksotuksesta luovutaan vuodenvaihteessa. Jos työsuhde, jonka perusteella lomakorvausta maksetaan, päättyy 1.1.2013 tai sen jälkeen, jaksotusta ei enää tehdä.

» Lue koko artikkeli

Ryhmälomautusmenettelystä luovutaan 1.7.2013

Vuodenvaihteessa tulee voimaan lainmuutos, jonka perusteella ryhmälomautusmenettelystä luovutaan 1.7.2013 alkaen. Ryhmälomautusta voidaan kuitenkin käyttää 30.6.2013 mennessä alkavissa lomautuksissa. Vastedes kaikkien lomautettujen on ilmoittauduttava henkilökohtaisesti TE-toimistoon.

» Lue koko artikkeli

Uudet luottamusmiehet edunvalvontakoulutukseen

Oletpa uusi tai vanha luottamusmies, kannattaa selvittää oma koulutustarpeesi jo ennen vuodenvaihdetta.

» Lue koko artikkeli

Ammattiosaston kv-toiminnan kurssi

Ammattiosaston kansainvälinen toiminta -kurssi järjestetään Murikassa 14.–16.1.2013. Kurssihakemusten takaraja on 17.12.

» Lue koko artikkeli

Työehtosopimus ei tunne lomarahan vaihtamista vapaaksi

Jos työntekijä sopii työnantajansa kanssa henkilökohtaisesti lomarahan pitämisestä vapaana, se on sopimista palkattomasta vapaasta. Mitä tästä palkattomasta vapaasta seuraa työntekijälle ansionmenetyksenä?

» Lue koko artikkeli