29.2.2012 | Uutiskirje 5 2012

Tulosta artikkeli

Riku Aalto: Suhtaudutaan kesätyöntekijöihin myönteisesti

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto kiittelee työnantajaliiton asennetta nuorten kesätöihin. Aalto sanoo, että vain tarjoamalla nuorille mahdollisuus tutustua työn kautta metallialaan ja yrityksiin voidaan varmistaa se, että osaavia kotimaisia tekijöitä riittää alalle jatkossakin.

Teknologiateollisuuden hallitus on haastanut jäsenyrityksensä ottamaan nuoria kesätöihin. Koululaisille tarjotaan työelämään tutustumista ja opiskelijoille harjoittelumahdollisuuksia.

Teknologiateollisuuden puheenjohtaja Pekka Lundmark korostaa, että nuoret tarvitsevat kesätöitä ja että teollisuus puolestaan tarvitsee näitä nuoria tulevaisuudessa.

Aalto pitää työnantajien asennetta rakentavana. Hän toivoo, että työpaikoilla ylipäätään suhtauduttaisiin myönteisesti kesätyöläisiin. Kesätyöntekijöiden ja harjoittelijoiden palkkaaminen on kuitenkin lopulta kaikkien etu, hän korostaa.

- Liittojen välillä on sovittu, että koulutukseen liittyvä harjoittelu ja työssä oppiminen eivät vaikuta yrityksen palveluksessa olevan henkilöstön työsuhteisiin, puheenjohtaja Aalto muistuttaa.

Kesätyöntekijöillä ja harjoittelijoilla ei siis korvata vakituista työvoimaa.


---
Aallon kannanotosta on tiedote
Metalliliiton sivuilla
. ”Tutustu työelämään ja tienaa” on koululaisten kesäharjoitteluohjelma, jonka tarkoituksena on helpottaa työelämään tutustumisohjelma. Lisätietoa ja ohjelman "pelisäännöt"
työnantajaliiton sivuilla
. Ohjelmaa koskeva Teknologiateollisuus ry:n, Metalliliiton, Ammattiliitto Pron ja ERTO:n solmima sopimus on tämän viestin pdf-liitteenä.

---
Lisätietoja: ammattikoulutusihteeri Tuomo Paukkunen,tuomo.paukkunen@metalliliitto.fi, puh. 020 77 41113 tai 050 320 2324.