29.2.2012 | Uutiskirje 5 2012

Tulosta artikkeli

Förhandsröstningen inleds på fredag

Förhandsröstningen i Metalls val inleds på fredag. Förhandsröstningsmaterialet har skickats till röstberättigade medlemmar den 28 februari.

Röstsedeln ska postas i returkuvertet senast tisdag 13.3, så att den hinner fram före 16.3, då förhandsröstningen avslutas klockan 12.

En medlem som inte har fått brevet hinner ännu försäkra sig om rösträtt i urnvalet. Det gör han eller hon genom att kontakta sin förtroendeman eller fackavdelning. Fackavdelningen kan fram till 13.3 ansöka om rösträtt i urnvalet för medlemmen.

Streckkoden som finns på baksidan av returkuvertet används för att registrera att medlemmen har röstat. Ett bevis på rösträtt i urnvalet postas till de medlemmar som inte har röstat på förhand. Urnvalet hålls 25–27.3.

I Metalls val väljs 464 ombud till Metallförbundets förbundskongress och Metallarbetarnas arbetslöshetskassas representantskapsmöte som hålls i slutet av maj.

1 291 kandidater, som har nominerats av medlemmarna, ställer upp i valet. Kandidaterna presenteras bland annat på valwebbplatsen vaalit.metalliliitto.fi.