29.2.2012 | Uutiskirje 5 2012

Tulosta artikkeli

Ennakkoäänestys käynnistyy perjantaina

Metallin vaalien ennakkoäänestys käynnistyy perjantaina. Ennakkoäänestysaineisto on lähetetty äänioikeutetuille 28. helmikuuta.

Äänestyslipun sisältävä palautuskuori tulee laittaa postiin viimeistään tiistaina 13.3., jotta se ehtii perille perjantaiksi 16.3., jolloin ennakkoäänestys päättyy kello 12.

Mikäli jäsen ei ole saanut kirjettä, ehtii hän varmistaa vielä äänioikeutensa uurnavaalissa. Tätä varten hänen tulee ottaa yhteyttä luottamusmieheen tai omaan ammattiosastoon. Ammattiosasto voi 13.3. asti hakea jäsenelleen oikeutta äänestää uurnavaalissa.

Palautuskuoren takana olevasta viivakoodista jäsen luetaan äänestäneeksi. Uurnavaalia varten postitetaan todiste äänioikeudesta niille jäsenille, jotka eivät ole äänestäneet ennakkoon. Uurnavaali järjestetään 25.–27.3.

Metallin vaaleissa valitaan 464 edustajaa toukokuun lopussa pidettävään Metalliliiton liittokokoukseen ja Metallityöväen työttömyyskassan edustajiston kokoukseen.

Vaaleissa on ehdolla 1 291 jäsenten valitsemaa ehdokasta. Ehdokkaat on esitelty muun muassa vaalisivuilla vaalit.metalliliitto.fi.