30.9.2011 | Uutiskirje 15 2011

Tulosta artikkeli

Riku Aalto: Työnantajat haluavat nyt lakkoa

- Minusta tuntuu, että työnantajat haluavat nyt lakkoa! He suorastaan kerjäävät sitä, että Metalliliitto yhdessä Pron ja YTN:n kanssa pysäyttää tämän maan teknologiateollisuuden, sanoi Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto liittovaltuuston kokouksessa.

- Työnantajapuolella oli tarjota neuvotteluissa enimmäkseen vain kylmää kättä! Siltä pohjalta harvoin syntyy sopimuksia, ei syntynyt eilen eikä synny jatkossakaan, Aalto kertoi.

- Työnantajien viime tingassa antama tarjous oli kerta kaikkiaan hävytön. Esitys vajaan kahden prosentin korotuksista puolentoista vuoden sopimuskaudelle oli suora osoitus siitä, että työnantajapuoli haluaa nyt mitellä tosissaan.

Aalto moitti työnantajia kovin sanoin myös menettelytavoista.

- Eilinen menettely hakee törkeydessään vertaansa. Oli kerta kaikkiaan hävytöntä ja kaikkien pelisääntöjen vastaista, että työnantaja ilmoitti ensin julkisuuteen tekevänsä tarjouksen ja kutsui samalla tiedotusvälineet kuulemaan esitystään.

- Meille ei tuossa vaiheessa ollut kerrottu tarjouksesta mitään! Tällainen toiminta ei ole mitään muuta kuin riidan haastamista.

---
Lue koko puheenvuoro
liiton sivuilta
- uutisen lopusta löytyy myös linkki Aallon videohaastatteluun.